Normal_rss_entry-157313

Op dit moment is er nog geen concreet uitzicht op een "gehele doorstart" van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis. Daarom bereiden de curatoren een goede afbouw van de poliklinische zorg voor. Dat meldt het failliet verklaarde ziekenhuis. Dit melden ANP en het Algemeen Dagblad. 

Zo bekijken specialisten alle patiëntendossiers om te zien waar poliklinische patiënten het beste af zijn. Een crisisteam voert meerdere malen per dag overleg om dat allemaal in goede banen te leiden. Ook wordt gesproken met de zorgverzekeraars, omliggende ziekenhuizen, huisartsen, het ministerie en de gemeente. De poliklinieken zijn nog wel open.

Patiënte vraagt iedere Nederlander om 1 euro 

Patiënte Nina Pieters heeft een actie opgezet om het ziekenhuis open te houden. In haar zelfbenoemde wanhoopskreet roept ze iedere inwoner van Nederland op op 1 euro te doneren, zodat het MC Slotervart kan blijven bestaan.

De chronisch zieke vrouw kwam er vooral voor de fijne sfeer. “Ik woon vlak bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, maar reisde er speciaal voor naar het Slotervaart. Ik had voor komende vrijdag nog een afspraak staan voor een infuus, maar nu moet ik op zoek naar een ander ziekenhuis. En dan eindig ik vast ergens op een wachtlijst.” 

Door: Redactie Nationale Zorggids en ANP