Normal_logo_olvg

OLVG West heeft op haar poliklinieken extra spreekuren ingelast om de patiënten van het failliete MC Slotervaart op te vangen. Donderdagavond 8 november zijn extra spreekuren ingelast en ook volgende week woensdag en donderdag kunnen patiënten van Slotervaart terecht bij één van de spreekuren. Hierover heeft het OLVG afspraken gemaakt met zorgverzekeraar Zilveren Kruis. Dit meldt AT5.

“Er is veel onrust en onzekerheid onder patiënten van MC Slotervaart. Het belangrijkste nu is dat patiënten en hun families goed worden opgevangen en snel duidelijkheid krijgen over het vervolg van hun behandeling. Met deze extra inspanning hopen we de rust onder de patiënten en in de stad weer te herstellen”, zegt Maurice van den Bosch, voorzitter van de raad van bestuur van OLVG tegen AT5.

De extra spreekuren zijn slechts een tijdelijke oplossing. Hoe de poliklinische patiënten van het MC Slotervaart in de toekomst opgevangen worden, moet blijken uit gesprekken met de zorgverzekeraars.

Op donderdag 8 november kunnen Slotervaartpatiënten bij hun behandelend arts terecht in het OLVG. De poliklinieken longgeneeskunde, interne geneeskunde, maag-, darm-, en leverziekten, KNO en dermatologie hebben voor arts en patiënt de deuren geopend tussen 17.00 uur en 20.00 uur. 

Door: Redactie Nationale Zorggids