Normal_condoom_soa_seks

Vandaag is op Utrecht Centraal een pop-up condoomwinkel open gegaan. Soa Aids Nederland wil condoomgebruik weer normaal maken, want steeds minder jongeren gebruiken het rubbertje als voorbehoedsmiddel. Dit meldt NOS. 

In 2017 gebruikte de helft van de seksueel actieve jongeren een condoom, terwijl dat in 2009 nog 80 procent was. Het is voor Soa Aids Nederland echter gissen waar die daling vandaan komt. “Mogelijk tel mee dat hiv nu een behandelbare zieke is, maar ik denk dat het vooral te maken heeft met het stoppen van de publiekscampagne voor veilig vrijen in 2011”, zegt infectieziektebestrijdingsarts Hanna Bos. Soa Aids Nederland pleit voor een hernieuwde campagne hierover.

Try before you fly

De Utrechte pop-up winkel heet Try before you fly en jongeren van het mannelijke geslacht of andere geïnteresseerden kunnen er terecht voor een ‘condoom fitting’. Je kunt er condooms passen en zo ontdekken welke condoom het beste bij je past. Ook staat er een condoomadviseur in de winkel om antwoord te geven op vragen.

Door: Redactie Nationale Zorggids