Normal_rss_entry-163584

Pleun Bierbooms heeft meteen ‘ja’ gezegd toen haar werd gevraagd of zij vermomd als CliniClown een zieke fan wilde verrassen. De zangeres is een van de BN’ers die een bezoek bracht aan een jonge zieke voor de eenmalige fondsenwervende tv-show Zet ‘m op!

Pleun ging langs bij de 13-jarige Iris die aan leukemie lijdt. Iris houdt van de muziek van de zangeres die vorig jaar The Voice of Holland won en was dan ook blij verrast om haar te zien. Pleun: “Ik vond het zo bijzonder dat ze fan is en naar mijn muziek luistert, ik zei meteen: ja natuurlijk wil ik dat doen!”

Hoewel Pleun het heel heftig vond, heeft ze niet gefocust op het ziek zijn, vertelt ze. “Kinderen willen vaak niet gezien worden als iemand die alleen maar ziek is en zo heb ik haar ook niet behandeld. Ik dacht: je ben zo’n leuke lieve meid, we gaan er een leuke dag van te maken.”

Dankbaar

Iris was volgens Pleun “heel blij en happy” om haar bezoek. Hoe het voor Pleun voelde om haar fan zo blij te zien? “Heel erg dankbaar. Ik kan het me niet voorstellen hoe het is om kanker te hebben en vooral niet op die leeftijd, dat moet vooral wel heel pittig zijn.”

Pleun vertelt ook dat ze overdonderd was. “Ik was soms flabbergasted. Hoe kan je hier zo zitten, zo nuchter, zo chill, dacht ik dan. Ik vroeg haar: wat doe je als je er even doorheen zit? Toen zei ze: dat gaat wel weer over. Dat vond ik zó indrukwekkend. Het is een sterke meid.”

Écht grappig

Het televisieprogramma vraagt aandacht voor het belang van de CliniClowns. Pleun heeft het belang van de clowns met eigen ogen gezien. “Mensen onderschatten wat CliniClowns doen en wat ze toevoegen aan een kinderziekenhuis. Ik dacht eerst ook: dat zal wel niet veel voorstellen. Maar het maakt de dag van die kinderen echt een beetje beter. En de mensen die dat doen, dat is ook echt hun baan, voor de meesten is het niet iets wat ze erbij doen. Het liet mij inzien dat het heel veel toevoegt. Voor zo iets moois zou ik het zo weer doen.”

Bovendien, “zijn ze écht heel erg grappig”, zegt Pleun. “Zelfs ik, ik ben 20 en ik heb zó hard gelachen.” Naast Pleun Bierbooms gaan ook Rico Verhoeven, André van Duin en K3 op ziekenbezoek bij een fan. Het televisieprogramma is zaterdag om 20:25 uur te zien op NPO1 en is een samenwerking tussen de Evangelische Omroep en CliniClowns. Harm Edens en Anne-Mar Zwart presenteren de show.

Door: ANP