Normal_zee

Zeewater dat door golfslag in de lucht vernevelt blijkt goed te zijn voor de gezondheid. Het helpt niet alleen het cholesterol in het lichaam te verlagen, maar de zogenoemde zeespray gaat ook de strijd aan met longkanker. Dit melden onderzoekers van de Universiteit Gent die samen met het Vlaams Instituut voor de Zee onderzoek hiernaar deden, zegt de Telegraaf. 

De zeespray bevat stoffen die goed zijn voor de gezondheid van de mens. Door deze lucht, of spray, in te ademen, neemt het lichaam deze stoffen op, legt de Universiteit van Gent uit.

Ook blijkt de zeelucht een positief effect te hebben op het tegenaan van longkanker. Het het heeft namelijk een remmend effect op de werking van een gen dat een rol speelt bij de ontwikkeling van longkankercellen. Ditzelfde gen speelt een rol bij cholesterol. “Nieuwe potentiële kankertherapieën en de laatste generatie cholesterolremmers werken in op ditzelfde gen. Nu we weten dat ook zeelucht de werking van dit gen afremt, kunnen we verwachten dat zeelucht een gelijkwaardig positief effect kan hebben op de gezondheid", aldus de onderzoekers 

Door: Redactie Nationale Zorggids