Normal_pharmaoffer_medicijnen

Pharmaoffer, een nieuwe Nederlandse start-up, heeft zijn samenwerking met farmaceutische leveranciers aangekondigd. Dit om tekorten aan medicijnen over de hele wereld op te lossen. Deze pharma start-up presenteert een wereldwijd B2B-platform waar leveranciers van farmaceutische grondstoffen hun producten kunnen aanbieden. Dit meldt Pharmaoffer.

Door gebruik te maken van Pharmaoffer kunnen producenten van geneesmiddelen gemakkelijk nieuwe gekwalificeerde leveranciers vinden voor hun grondstoffenbehoeften. Deze transparante oplossing maakt de tussenhandeleren zonder toegevoegde waarde overbodig. Hierdoor worden de kosten verlaagd en onnodige vertragingen in de supply chain voorkomen. Met dit gebruiksvriendelijke platform kan de industrie zich aanpassen aan de internetgeneratie en gebruik maken van de voordelen voor de generatie waar alles online wordt gevonden.

Amazon voor medicijnen

Ammar Badwy, mede-oprichter van Pharmaofferr: "De farmaceutische industrie loopt 15 jaar achter op het gebied van digitale innovaties in vergelijking met andere markten. Wereldwijd worstelen apothekers met het vinden van hoogwaardige farmaceutische grondstoffen die nodig zijn voor de productie van veilige geneesmiddelen. Om dit probleem op te lossen moet de industrie digitaliseren.” Badwy maakt de vergelijking met grote platforms zoals Amazon en Airbnb. Daar kan de klant in één oogopslag de producten van meerdere partijen bekijken. Dit moet ook voor de farma opgezet worden. “Daarom zijn we Pharmaoffer gestart."

Actieve ingrediënten

Voor de productie van medicijnen hebben bedrijven grondstoffen nodig van gekwalificeerde leveranciers. Geneesmiddelen zijn een combinatie van actieve farmaceutische ingrediënten (de werkzame stof) en hulpstoffen (inactieve ingrediënten die worden gebruikt als vulstoffen/bindmiddelen/coatings van de tablet). Het vinden van nieuwe gekwalificeerde leveranciers voor deze grondstoffen is tijdrovend vanwege alle wet- en regelgeving. Met Pharmaoffer zijn kopers niet langer beperkt tot hun netwerk van leveranciers. Het platform heeft kopers en leveranciers uit 172 landen met elkaar verbonden.

Door: Nationale Zorggids