Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de Tandheelkundige kliniek Westerpark in Amsterdam een aanwijzing gegeven. De kliniek dient maatregelen te treffen om diverse tekortkomingen op het gebied van infectiepreventie, radiologie (straling) en organisatie van de zorg weg te nemen. Dit meldt IGJ. 

Infectiepreventie komt tekort

De inspectie bracht op 31 oktober 2018 een bezoek aan de kliniek in het kader van een onderzoek naar infectiepreventie in de mondzorg. Tijdens dat bezoek constateerde de inspectie tekortkomingen op het gebied van infectiepreventie. De kliniek toonde vervolgens niet aan de geconstateerde tekortkomingen weg te hebben genomen.

Dit was voor de inspectie aanleiding om te onderzoeken of er ook op andere onderdelen tekortkomingen waren. Tijdens een tweede bezoek aan de kliniek op 13 maart jl. constateerde de inspectie ook tekortkomingen op het gebied van radiologie (straling) en de organisatie van de zorg. Dat was voor de inspectie reden om de kliniek hiervoor een aanwijzing te geven.

Last onder bestuursdwang

De Tandheelkundige kliniek Westerpark dient aan een aantal maatregelen per direct te voldoen. Voor de maatregelen die meer tijd vragen, krijgt de kliniek tot uiterlijk 31 mei 2019 de tijd om deze te treffen. Als de kliniek niet binnen de gestelde termijn aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder bestuursdwang dan wel een last onder dwangsom opleggen om de naleving van de aanwijzing af te dwingen.

Door: Nationale Zorggids