Normal_homeride

Ruim dertienhonderd deelnemers bereiden zich op dit moment voor om komend weekend (22 en 23 juni) mee te doen aan de events HomeRide en HomeRun. De wielerteams fietsen 500 kilometer en de hardlopers rennen 240 kilometer door Nederland om daarmee geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Dit meldt Ronald McDonald Kinderfonds.

Op zaterdag 22 juni om 13.00 uur geeft Jan Versteegh, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, het startschot voor HomeRide en HomeRun op het Lange Voorhout in Den Haag. HomeRide en HomeRun zijn grote sponsortochten die dag én nacht doorgaan in Nederland. De 24 uur waarin de deelnemers de routes in de vorm van een hart afleggen, staan symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke of zorgintensieve kind; die gaat immers ook 24 uur per dag door. 
 
De route van en naar Den Haag voert door vijf provincies en langs een groot aantal Ronald McDonald Huizen, waaronder de twee Ronald McDonald Huizen in Amsterdam. Elf teams zetten zich speciaal in voor Huis VUmc en Huis Emma Amsterdam. Vrijwel elk team heeft een bijzondere motivatie om mee te doen voor de Ronald McDonald Huizen Amsterdam. Patrick is hardloper en teamcaptain van team PUUR Personal Training: “Het team begeleiden naar de finish van dit prachtige evenement is het minste wat we terug kunnen doen. Vorig jaar hebben we in het Ronald McDonald Huis drie maanden een plek gehad met ons gezin, dicht bij ons te vroeg geboren zoon. Op dat moment was het de beste plek om in de buurt te zijn van hem.” 
 

Dicht bij elkaar in kwetsbare tijden 

“Het is zo bijzonder om te zien hoeveel HomeRiders, HomeRunners en vrijwilligers in actie komen voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen”, aldus Renate Westerlaken-Loos, directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds. “Met hun inspanning maken ze duizenden overnachtingen mogelijk, waardoor gezinnen met een ziek of zorgintensief kind dicht bij elkaar kunnen zijn. Op dat soort kwetsbare momenten, wil je zo veel mogelijk samen zijn.”
 
Door: Nationale Zorggids