Beeld: Société des Caves

Kaasmerk Société des Caves roept de Roquefort Société terug van de consument wegens de mogelijke aanwezigheid van salmonella. Iedereen die het product heeft gekocht, wordt gevraagd om dit niet te consumeren. De Roquefort die nog in de winkels ligt, wordt eruit gehaald. Dit meldt Société des Caves.

De Roquefort van Société des Caves wordt verkocht in de Jumbo en andere kleinere supermarkten. Wie het product met de barcode 302360001362 met uiterste consumptiedatum 27-10-2019 of 03-11-2019 heeft gekocht, wordt verzocht de kaas terug te brengen en de aankoop te laten vergoeden. Dit kan door het product op te sturen naar de producent of door een mail met foto van de barcode en vervaldatum te maken en daarbij naam, postadres en bankrekeningnummer te vermelden en versturen naar recall@roquefort-société.com.

Vooral gevaarlijk voor zwangere vrouwen en ouderen

Een salmonellabesmetting ontstaat zo’n zes tot 72 uur na consumptie van besmet voedsel. Mogelijke symptomen zijn koorts, buikkrampen en diarree. Het risico op infectie is hoger bij zwangere vrouwen, ouderen, kinderen en mensen met een verlaagd immuunsysteem. Wie de roquefort heeft gegeten en symptomen vertoond, wordt geadviseerd om zo snel mogelijk de huisarts te raadplegen.

Door: Nationale Zorggids
Beeld: Société des Caves