Normal_geld__euro

Expat Med heeft een last onder dwangsom opgelegd gekregen. Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) voldoet de particuliere kliniek die zich richt op patiënten uit Polen niet aan de eerder opgelegde aanwijzing. De last onder dwangsom bedraagt 4.000 euro per week, met een maximum van 40.000 euro. Dit meldt IGJ.

De particuliere kliniek Expat Med verleent verschillende soorten medisch specialistische zorg. De ingrepen die er worden uitgevoerd zijn kleine invasieve behandelingen zoals botox en fillerbehandelingen, injecties in gewrichten en het verwijderen van afwijkend baarmoederslijmvlies. Expat Med had eerder drie locaties, maar is nu alleen nog actief in Den Haag.

Diverse tekortkomingen 

De inspectie legde Expat Med in januari een aanwijzing op omdat er diverse tekortkomingen waren. De zorgaanbieder kreeg vier maanden de tijd om die op te lossen, maar dat is niet gelukt. Omdat de aanwijzing niet is nageleefd legt de inspectie nu een last onder dwangsom op. Als Expat Med binnen vier weken alsnog aan de aanwijzing voldoet, wordt de dwangsom niet geïnd. 

Door: Nationale Zorggids