Normal_stethoscoop_1

Het OLVG heeft dit jaar een misser gemaakt: 59-jarige man zou terminaal ziek zijn,  maar bleek dit achteraf toch niet. In de tussentijd werd de man, Ron Brand, overgebracht naar een hospice waar hij zich langzaamaan beter voelde. Inmiddels is duidelijk dat hij (nog) niet terminaal ziek is, maar heeft hij geen huis, inboedel of inkomen meer. Dit meldt AT5. 

Brand werd begin dit jaar in OLVG Oost opgenomen met ernstig nier- en leverfalen als gevolg van overmatig alcoholgebruik. Wekenlang werd hij behandeld, zonder vooruitgang. De diagnose van de behandelend arts: Brand had een levensverwachting van drie maanden. Hij zegde zijn huurwoning op en gaf zijn inboedel aan de kringloop.

De laatste twee maanden van zijn leven bracht hij door in een hospice in het Amsterdamse Osdorp. Hij kreeg daar een drain, maar na een tijdje was deze overbodig. Drie maanden later voelde Brand zich almaar beter. Begin vorige maand bleek het ziekenhuis een verkeerde diagnose te hebben gesteld: ja, nieren en lever waren beschadigd. maar kunnen nog zeker enkele jaren mee.

Eind augustus moest de man afscheid nemen van het hospice, maar een huis heeft hij niet. Hem is geadviseerd om contact op te nemen met daklozenopvang HVO/Querido, waar hij maximaal twee weken kan verblijven. Brands huisarts heeft de gemeente aangeschreven om hem te helpen. Of hij inmiddels een onderkomen heeft, moet nog blijken. 

Door: Nationale Zorggids