Normal_rss_entry-203386

Met zijn benefietoptreden heeft cabaretier Jochem Myjer al meer dan 92.000 euro opgehaald voor zijn eigen stichting Wakker worden wakker worden. In het Nieuwe Luxor in Rotterdam speelde hij nog eenmaal zijn bekroonde voorstelling Adem in, Adem uit, om geld op te halen. Via donaties kwam de afgelopen dagen al meer dan 10.000 euro binnen.

"Sprakeloos", schrijft Myjer op Instagram bij een foto van de cheque. "Ik vind het zo hartverwarmend. Het ontroert mij en mijn vrouw Marloes zeer. Als ambassadeur van deze stichting maar zeker ook als vader van een dochter met narcolepsie. Ik wil graag iedereen via deze weg bedanken uit het diepst van mijn ziel."

Narcolepsie de wereld uit 

Wakker worden wakker worden, vernoemd naar een beroemde sketch van Myjer, is opgezet door de cabaretier en zijn vrouw Marloes nadat ze in 2016 te horen kregen dat hun destijds 8-jarige dochter Limoni narcolepsie heeft. Omdat zij van dichtbij meemaken wat voor een grote impact deze aandoening heeft, zetten zij zich in om narcolepsie de wereld uit te helpen. De voorstelling werd vorig jaar bekroond met de prestigieuze Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretshow van het seizoen.

Door: ANP