Toezicht Laurentius ziekenhuis opgeheven

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op het Laurentius Ziekenhuis in Roermond opgeheven. In het ziekenhuis ontstond in de zomer van 2019 bestuurlijke onrust. De inspectie constateerde toen dat de onrust in dit ziekenhuis zou kunnen leiden tot risico’s voor goede en veilige zorg. Dit meldt de inspectie.

Inmiddels zijn de voorwaarden voor goed bestuur in het Laurentius hersteld en is er volgens de inspectie weer bestuurlijke rust. Afgelopen zomer trad de Raad van Toezicht van het Laurentius af. Nadat de inspectie in augustus maatregelen heeft geëist, zijn er nu voldoende verbeteringen doorgevoerd.

Zo is er weer een voltallige raad van toezicht en is de raad van bestuur versterkt. Het verscherpt toezicht is daarom op 30 januari opgeheven.

Goed contact

Tijdens inspectiebezoeken en gesprekken heeft de inspectie geconstateerd dat er bestuurlijke rust is en dat de verschillende partijen in het ziekenhuis goed met elkaar in contact zijn. Er zijn daarbij geen risico’s voor goede en veilige zorg geconstateerd.

Gedurende het verscherpt toezicht is de inspectie conform afspraak geïnformeerd over de voortgang van de maatregelen.

Door: Nationale Zorggids