Extra traumahelikopter vervoer intensivecarepatiënten

Het vijfde Mobiel Medisch Team (MMT) gaat met een extra traumahelikopter de lucht in om intensivecarepatiënten zo snel mogelijk te vervoeren. Deze helikopter zal in heel Nederland inzetbaar zijn. Dit meldt het Radboudumc.

De helikopter wordt beschikbaar gesteld door de ANWB Medical Air Assistance (MAA) en is door het Radboudumc volledig ingericht voor het vervoer van intensive care patiënten. Het team vliegt in beschermende kleding om niet geïnfecteerd te raken. Na elk transport wordt de helikopter volledig ontsmet.
 
De helikopter gaat vliegen tussen 7.00 uur en 19.00 uur en start vanaf vliegbasis Volkel. Mogelijk dat deze later vanaf een andere locatie ingezet gaat worden.
 

Lifeliner 5 voor vervoer intensivecarepatiënten

De bemanning van de helikopter bestaat uit een piloot, een gespecialiseerd MMT-verpleegkundige en een anesthesioloog-MMT-arts. Deze helikopter is groter dan de reguliere helikopter die door MMT’s in gebruik is en biedt meer ruimte om een patiënt te kunnen vervoeren en de juiste zorg te kunnen verlenen.
 
Dat deze helikopter zo snel operationeel is, is te danken aan de snelle en soepele samenwerking tussen en de buitengewone inspanningen van de verschillende betrokken partijen, waaronder het ministerie van Volksgezondheid, het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), de ANWB-MAA, leveranciers en het Radboudumc.
 
Door: Nationale Zorggids