Logo_bravis_ziekenhuis_logo

Het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom schaft een tweede operatierobot aan. De robot is een vernieuwde versie van de eerste die het ziekenhuis al in zijn bezit heeft. Met de tweede robot kan het ziekenhuis zeshonderd in plaats van de nu vierhonderd operaties uitvoeren. Dit meldt het AD.

De robot wordt vooral ingezet bij operaties aan de prostaat. De nieuwe robot, de Da Vinci Xi, wordt eind juni verwacht. De Da Vinci Xi is de opvolger van de Da Vinci Si. De Xi heeft nieuwe technologische snufjes waardoor artsen ook mee kunnen doen aan internationale onderzoeken.

Operatierobot zorgt voor sneller herstel 

Artsen in het ziekenhuis zijn blij met de komst van de nieuwe robot. De eerste robot wordt ook op de afdelingen gynaecologie, chirurgie en bariatrie gebruikt, waardoor het ziekenhuis tot vierhonderd operaties per jaar kon uitvoeren. De robot is een uitkomst bij operaties omdat het bewegingen kan maken die zonder robot niet uitgevoerd kunnen worden. De patiënt heeft er veel baat bij omdat er bij bijvoorbeeld operaties in het bekkengebied kleinere wondjes ontstaan en de patiënt sneller herstelt. De nieuwe robot zal ook sommige long- en darmoperaties kunnen uitvoeren.

Zorggroepmanager Arnoud Slooff is enthousiast: "Als Bravis willen we blijven inzetten op hoog complexe behandelingen voor onze regio, zodat patiënten daarvoor niet naar andere ziekenhuizen hoeven. Met de aanschaf van de eerste operatierobot hebben we een strategische positie ingenomen die we willen continueren en uitbouwen. Maar het allerbelangrijkste is dat het een goede investering is voor onze patiënten en onze artsen.”

Door: Nationale Zorggids