Normal_epidemic-4888798_640

Zorgverzekeraars, ziekenhuizen en het ministerie van Volksgezondheid kunnen het niet eens worden over wie er opdraait voor de extra kosten in de zorg door de coronacrisis. Uiterlijk 1 juli moet er een akkoord op tafel liggen maar die deadline wordt waarschijnlijk niet gehaald. Dit meldt Skipr.

De partijen Zorgverzekeraars Nederland (ZN), Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en het ministerie zijn al drie maanden met elkaar in onderhandeling. Daarbij gaat het vooral over de vraag wie de ziekenhuizen gaat compenseren voor het omzetverlies tijdens de coronacrisis en hoe hoog die compensatie moet zijn. Daarnaast moet uitgemaakt worden wie de extra kosten betaalt die ziekenhuizen hebben gemaakt voor bijvoorbeeld extra personeel en het aanschaffen van beschermingsmateriaal.

Een woordvoerder van de NVZ meldt dat er nog steeds een constructief gesprek gaande is maar de tijd dringt. Als het wel lukt om voor 1 juli een overeenstemming te bereiken, dan nog moeten deze eerst nog worden goedgekeurd door de leden van de NVZ. Mogelijk wordt dan een extra ledenvergadering ingelast op 3 juli zodat er een akkoord ligt voordat de Tweede Kamer met zomerreces gaat.

Door: Nationale Zorggids