Logo_igj

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de aanwijzing aan Meditime bv (bekend als Hair Time Istanbul) beëindigd. Meditime voert in Capelle aan den IJssel haartransplantaties en andere (haar)behandelingen uit. De zorgaanbieder heeft alle tekortkomingen die de inspectie zag opgelost. Dit meldt IGJ.

 

In maart 2020 kreeg de aanbieder van haartransplantaties een aanwijzing. Dat is een maatregel waarmee de inspectie namens de minister een zorgaanbieder verplicht om de zorg te verbeteren. De inspectie formuleerde een lijst met in totaal 28 verbeterpunten voor Meditime, onder meer op het gebied van medicatieveiligheid, medische technologie, infectiepreventie en bevoegdheid behandelaar.

Invasieve behandelingen

Meditime moest in ieder geval 18 tekortkomingen oplossen voor de kliniek weer invasieve behandelingen, zoals haartransplantaties, zou mogen uitvoeren. Meditime voldeed daar eind juni aan, waarna de inspectie de opgelegde behandelbeperking ophief. De andere tekortkomingen zijn nu ook opgelost en daarom is de aanwijzing beëindigd.

De inspectie zal Meditime blijven volgen in het reguliere toezicht.

Door: Nationale Zorggids