Normal_pexels-pixabay-267350

De laatste dagen wordt discussie gevoerd over mensen met een hoog overlijdensrisico als zij besmet raken door corona. Veel Nederlanders gaan serieus om met de coronamaatregelen, voor zichzelf en vanwege mensen met een kwetsbare gezondheid. Er is ook een groep die verwijst naar het wegsnoeien van ‘dor hout’. Een soort ‘recht van de sterkste’ tijdens de coronacrisis. Dit meldt Ieder(in).

Een interview in de Volkskrant en een opiniestuk in Dagblad Trouw voor activiste Jacquie de druppel: ze deelde haar verhaal en riep anderen hetzelfde te doen. Want wanneer je het over ‘dor hout’ hebt, weten mensen wel over wie ze het hebben?

#GeenDorHout

Aan haar oproep werd massaal gehoor gegeven. Honderden mensen met een beperking, een chronische aandoening of een hoog risico bij corona lieten van zich horen. Zij plaatsten hun foto’s om die anonieme groep ‘kwetsbare mensen’ een gezicht te geven. Met succes. De hashtag #GeenDorHout was dagenlang trending topic. Meerdere media pikten dat op en deelden de verhalen van Jacquie en haar lotgenoten, waaronder die van John die op Twitter het volgende schreef: "Ik ben John, 58 jaar. Ik heb in maart corona overleefd en die kanker in mijn lijf overleef ik ook nog wel, gewoon omdat er veel teveel is om voor door te gaan. Op mijn favoriete t-shirt staat ‘I’m not dead yet!’ en ik ben veel maar #GeenDorHout"

Door: Nationale Zorggids