Kabinet investeert in crisis- en toekomstbestendige zorg

Het kabinet zet ook komende periode in op het beheersen van de coronacrisis. Zodat kwetsbare mensen beschermd worden en de zorg niet te zwaar belast wordt. Dit en volgend jaar trekt het kabinet 6,7 miljard euro uit aan crisismaatregelen. Dit meldt Rijksoverheid. 

Het kabinet zet ook in het komende jaar in op het onder controle houden van het virus en trekt veel geld extra uit om die maatregelen te treffen die nodig zijn. Voor meer testcapaciteit is tot nu toe 650 miljoen euro uitgetrokken en komt komend jaar 350 miljoen euro beschikbaar. Er wordt 305 miljoen euro geïnvesteerd in meer ic-capaciteit. Voor vaccinontwikkeling is 700 miljoen euro gereserveerd. Voor de bonus van zorgmedewerkers is in 2020 en 2021 2,16 miljard euro beschikbaar. In totaal wordt er in 2020 en 2021 6,7 miljard euro extra uitgetrokken aan crisismaatregelen in de zorg.

Zorg op afstand

Het kabinet investeert in ondersteuning en zorg op afstand via digitale toepassingen zoals de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET) voor zorgaanbieders. Tijdens de crisis hebben digitale toepassingen hun waarde bewezen. Voor deze regeling is in 2020 77 miljoen euro beschikbaar.

Door: Nationale Zorggids