Normal_rss_entry-251036

Het totale aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is in 24 uur iets gedaald, van 701 tot 691. Van de patiënten liggen er 152 op de intensive cares, twee meer dan woensdag. Op verpleegafdelingen liggen 539 mensen met Covid-19, 12 minder. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) maakte de nieuwe cijfers woensdag bekend.

Voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers voorziet ondanks de lichte daling dat het aantal coronapatiënten nog iets verder zal toenemen. De daling valt volgens hem niet toe te schrijven aan de aangescherpte coronamaatregelen, zo snel kunnen die geen effect hebben.

Om de druk op ziekenhuizen met relatief veel coronapatiënten te verlichten, worden sinds vorige week weer patiënten verplaatst naar andere delen van het land, zoals ook gebeurde tijdens de eerste golf van besmettingen die het land overspoelde.

Het afgelopen etmaal zijn 11 patiënten overgebracht naar een ander ziekenhuis. Dat waren er een dag eerder 12.

Tijdens de eerste golf kwam de reguliere zorg vrijwel helemaal stil te liggen. Dat willen ziekenhuizen nu zo veel mogelijk voorkomen, maar dat betekent wel dat er minder capaciteit is om coronapatiënten op te vangen.

Door: ANP