Normal_pb_kinderfonds

Ruim 1.200 deelnemers van HomeRide, HomeRun en HomeWalk, de landelijke sponsorevenementen van het Ronald McDonald Kinderfonds, hebben samen een recordbedrag van ruim 1.520.296 euro opgehaald voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Daarmee is het record van de vorige editie verbroken met ruim 100.000 euro. Dit meldt het Kinderfonds. 

De deelnemers vertrokken zaterdagmiddag om 12.00 uur om binnen 24 uur 500 kilometer te wielrennen, 240 kilometer te hardlopen of 120 kilometer te wandelen. Onder hen waren ook presentator Jan Versteegh, ambassadeur van het Kinderfonds, en cabaretier Leo Alkemade. Versteegh gaf zaterdagmiddag het startschot en heeft samen met Ronald McDonald, de mascotte van hoofdsponsor McDonald’s, ook het ingezamelde bedrag onthuld. Tegelijk met cabaretier Leo Alkemade, die samen met zijn zoon vertrok vanuit zijn woonplaats Tilburg, fietste Versteegh naar Ronald McDonald Huis Utrecht.

24 uur afzien door heel Nederland

Net als alle andere deelnemers legden Versteegh en Alkemade een eigen, unieke route af. Dit jaar waren de sportieve evenementen namelijk in een bijzondere @Home-vorm in verband met de coronamaatregelen. De deelnemers bikkelden de hele nacht door om de tours te voltooien. 

Zieke kinderen en hun families

De opbrengst van de tours komt ten goede aan de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Daar vinden ouders en hun zieke of zorgintensieve kind een plek dicht bij elkaar. De organisatie is ontzettend blij met het opgehaalde bedrag. Renate Westerlaken-Loos, directeur/bestuurder van het Ronald McDonald Kinderfonds: “Na dit bijzondere coronajaar is het fantastisch om de betrokkenheid van al deze deelnemers, vrijwilligers en sponsors te zien. Zij maken samen echt het verschil voor ouders en hun zieke kind.”

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Ronald McDonald Kinderfonds