Normal_blindenstok_-_blind_beperking

Naar aanleiding van de resultaten van onderzoek door het Bartiméus Fonds, gaat het Diakonessenhuis werken aan betere toegankelijkheid voor mensen die blind of slechtziend zijn. Het ziekenhuis start met een pilot voor een indoor-navigatie-app, die ontwikkeld wordt door Bartiméus. Dit meldt het Diakonessenhuis. 

Onderzoekers van Bartiméus concluderen dat in de locaties van het Diakonessenhuis de bewegwijzering voor mensen met een beperking goed werkt. Medewerkers kunnen goed omgaan met de vragen van blinden en slechtzienden en de website is grotendeels toegankelijk. In afspraakbevestigingen en op de website ontbrak de beste route voor mensen met een visuele beperking en dat heeft het ziekenhuis meteen aangepast. Mensen die een afspraakbevestiging krijgen, hebben ook met een looproute. De liften worden gerenoveerd en voorzien van spraak- en braille-opties.

Toekomstplannen 

In de toekomst worden gebouwen en terreinen ook uitgerust met goede geleidelijnen vanaf uitstapplaatsen met het openbaar vervoer en van de kiss-and-ride. Ook worden kleurcontrasten en informatieborden toegevoegd én krijgen vrijwilligers (gastheren en -vrouwen) een speciale opleiding voor extra kennis over het begeleiden van blinden en slechtzienden.

Door: Nationale Zorggids