Normal_bevalling_verloskunde

De afdeling Verloskunde van het Gelre ziekenhuis in Zutphen is sinds vorige maand dicht. Een groot tekort aan personeel zou hier de oorzaak van zijn, maar verschillende bronnen stellen dat het niet zo simpel is. Medewerkers zouden zijn ontslagen vanwege onprofessioneel gedrag. Anderen zijn volgens diezelfde bronnen boventallig verklaard. Dit gebeurt veelal bij reorganisaties of fusies waarbij arbeidsplaatsen komen te vervallen. Dit meldt de Gelderlander. 

De Stentor stelde het ziekenhuis vragen naar aanleiding van de verklaringen van bronnen, maar Gelre wilde hier niet meer over kwijt dan onprofessioneel gedrag van verschillende medewerkers. Een woordvoerder snapt dat zo’n mededeling meer vragen oproept, maar het ziekenhuis werkt aan een zorgvuldige reactie. Tot die tijd komt er geen verklaring voor de sluiting, het gedrag en de boventallige medewerkers.

Onrust bij zwangere vrouwen 

Dit tot grote frustratie van verloskundigen in de regio. “Doordat Gelre ziekenhuizen zo onduidelijk blijft, gaan mensen dingen invullen en daardoor wordt het er niet beter op. Meer duidelijkheid zou voor rust zorgen bij zwangere vrouwen en dat hebben zij nodig. Deze onrust is wel het laatste wat je wil als je zwanger bent”, aldus verloskundig Karin Schreurs.

Door: Nationale Zorggids