26.000 mensen doneerden bij lampionnenactie KWF

Zondagavond was de uitzending van Nederland geeft licht. De lampionnenactie van KWF Kankerbestrijding werd ook dit jaar massaal omarmd: bijna 26.000 mensen doneerden dit jaar een lampion om steun te bieden aan een dierbare die is geraakt door kanker. Dat meldt KWF. 

De actie werd in een nieuw jasje gestoken: het verlichtingsmoment was voor het eerst helemaal digitaal. Het was door corona niet mogelijk om een fysiek hart van lampionnen te maken. In plaats daarvan werden drones ingezet, die de duizenden lampionnen die werden gedoneerd symboliseerden. 

Betere toekomst

Zo'n 26.000 mensen doneerden een lampion en dragen op deze manier bij aan een betere toekomst voor iedereen die leeft met kanker. Want hoewel steeds meer mensen kanker krijgen, leven er in Nederland ook steeds meer mensen langer én beter met en na kanker. Die betere toekomst is naast de belangrijke steun aan onze dierbaren dit jaar het doel van Nederland geeft licht. De opbrengst gaat niet alleen naar onderzoek en preventie, maar ook naar een betere kwaliteit van leven voor mensen die ziek zijn (geweest) en zorg rond de laatste levensfase.

Door: Nationale Zorggids