Voormalig Kamervoorzitter Arib komt in raad van toezicht OLVG

Voormalig voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib treedt toe tot de raad van toezicht van het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis. "Ze brengt een schat aan kennis en bestuurlijke ervaring mee, ook op het gebied van gezondheidszorg", zo verklaart voorzitter Jan Kremer van dit gezelschap de benoeming van de parlementariër.

De 61-jarige Khadija Arib is sinds 1998 lid van de Kamer voor de PvdA. Daar heeft ze zich langere tijd beziggehouden met gezondheidszorg, medisch-ethische vraagstukken, bestrijding van mensenhandel en zedenwetgeving. Ze is nu plaatsvervangend lid van de commissies voor VWS en Binnenlandse Zaken. Ze besteedt momenteel aandacht aan onderwerpen als het lobbyregister en de toeslagenaffaire.

Vera Bergkamp

Arib was Kamervoorzitter van 2016 tot afgelopen voorjaar. Ze werd toen bij de verkiezing voor het Kamervoorzitterschap ruim verslagen door Vera Bergkamp (D66). Eerder was ze beleidsmedewerker en waarnemend hoofd van de sector maatschappelijke opvang en zorg bij de gemeente Amsterdam (1992/1998).

Het OLVG noemt zich "hét stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam", de stad waar Arib woont.

Door: ANP