Minder dan 1000 coronapatiënten in de ziekenhuizen

Voor het eerst sinds 1 november vorig jaar liggen er minder dan duizend coronapatiënten op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen. In totaal houden vrijdag nog 954 mensen met het virus onder de leden een bed op een verpleegafdeling bezet, zo valt te lezen in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Dat is een daling van 48 patiënten ten opzichte van een etmaal geleden. Op de intensive cares liggen momenteel nog 334 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Ook dat zijn er minder dan donderdag, toen nog 358 coronapatiënten werden verzorgd op een ic.

In totaal liggen er nog 1288 mensen met corona in de Nederlandse ziekenhuizen. Het LCPS verwacht dat de instroom van nieuwe coronapatiënten deze maand toe zal nemen, vanwege de rondgang van de besmettelijker omikronvariant van het virus.

Instroom

Vrijdag was die instroom nog niet hoger dan voorgaande dagen. Op de ic's kwamen 12 nieuwe coronapatiënten binnen en op de verpleegafdelingen 108. Doordat er overal meer mensen afdelingen mochten verlaten dan dat er nieuw binnenkwamen, daalde de ziekenhuisbezetting alsnog.

Door: ANP