Meer Covid-patiënten in de ziekenhuizen, maar ic-bezetting daalt

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is maandag iets toegenomen. In totaal liggen er nu nog 1141 patiënten met het coronavirus onder de leden. Dat zijn er 48 meer dan zondag, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensive cares nam het aantal Covidpatiënten wel verder af. Daar liggen momenteel nog 262 coronapatiënten, 13 minder dan zondag. Op de verpleegafdelingen liggen 879 coronapatiënten. Dat zijn er 61 meer dan de voorgaande dag.

In de afgelopen 24 uur werden er 10 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de ic's. Op de verpleegafdelingen werden 127 nieuwe patiënten binnengebracht.

Omikron

Het LCPS voorziet dat het aantal coronapatiënten de komende tijd toeneemt. Dat heeft te maken met de snelle opmars van de Omikron-variant van het coronavirus. Hoewel deze variant minder ziekmakend is kunnen er toch meer patiënten in de ziekenhuizen terechtkomen vanwege de hoge besmettingsaantallen. Daarbij komen er mogelijk ook meer mensen in het ziekenhuis terecht die om een andere reden dan Covid worden opgenomen, maar wel positief testen op het virus. Ook deze mensen tellen in de dagelijkse ziekenhuiscijfers mee als coronapatiënt.

Door: ANP