Normal_unnamed

ReumaNederland en NL Actief hebben 100 fitnesstrainers opgeleid om mensen met een reumatische aandoening op een verantwoorde manier, veilig en met plezier te laten sporten. Zo worden steeds meer sportscholen in Nederland een plek waar ook mensen met reuma terecht kunnen om te sporten. Op dinsdag 22 februari houden deze honderd NL Actief Preventiecentra met gecertificeerde reumafitnesstrainers een inloopdag. Dit meldt ReumaNederland. 

Uit onderzoek van ReumaNederland blijkt dat veel mensen met reuma het moeilijk vinden om voldoende te bewegen. Terwijl juist met een reumatische aandoening bewegen erg belangrijk is. Het is een goede ondersteuning van de medische behandelingen, zorgt voor verminderde kans op het krijgen van andere chronische aandoeningen en heeft een positief effect op het welbevinden en de ziekte zelf.

Bewegen toegankelijk maken

Jan Willem Förch, directeur ReumaNederland: “Wij zijn erg blij met het resultaat van deze unieke samenwerking met NL Actief. Deze stap helpt ons in onze ambitie om sporten en bewegen toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk van de 2 miljoen mensen met reuma. Fitness is een laagdrempelige sport waar hopelijk meer mensen met reuma, onder begeleiding van gecertificeerde trainers, kennis mee willen gaan maken. Trainers die niet alleen veel weten van fitness, maar vooral ook van reumatische aandoeningen en hoe daarmee om te gaan tijdens het sporten.”

Een overzicht van de gecertificeerde centra en hun programma tijdens de inloopdag op 22 februari is hier te vinden

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: ReumaNederland