Marathon New York levert recordbedrag op voor Beatrix Kinderziekenhuis

Negentien mensen die het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG een warm hart toedragen hebben samen een recordbedrag van 133.243 euro opgehaald door de marathon van New York te lopen. Dat meldt het UMCG.

In de afgelopen maanden vervulden de negentien UMCG-collega’s, ouders van patiënten, bedrijfsvrienden en andere lopers die het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG een warm hart toedragen een ambassadeursrol voor de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Zij hielpen mee om het verhaal van de stichting uit te dragen: het verblijf voor kinderen en ouders in het kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk maken.

Verblijf in kinderziekenhuis aangenamer maken

Ook haalden zij geld op met hun deelname aan de marathon van New York. Het leverde deze vierde keer dat de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis dit organiseerde een recordbedrag op: 133.243 euro. Met het geld kan de stichting verder met het ontwikkelen en continueren van waardevolle initiatieven die het verblijf in het Beatrix Kinderziekenhuis aangenamer maken, zoals de inrichting voor een tienerkamer, activiteiten zoals muziek aan bed en de liedjesfabriek en faciliteiten voor ouders op de nieuwe special care.

Door: Nationale Zorggids