Normal_pexels-susanne-jutzeler-sujufoto-1287513__1_

Veel mensen gaan met hun sokken aan naar bed, omdat de voeten dan lekker warm blijven tijdens het slapen. Uit een onderzoek van een matrassenbedrijf blijkt dat dit een bom van bacteriën kan zijn. Dit meldt Metro.

Het bedrijf onderzocht de sokken die mensen overdag aan hadden. Elke testpersoon heeft gedurende de hele dag hetzelfde paar sokken gedragen. Op het eind werd met een wattenstaafje een monster genomen die vervolgens naar een laboratorium gestuurd werd.

Bacterie

Na analyse bleek dat op de helft van de sokken het Pseudomonas aeruginosa bacterie zat. Deze bacterie kan allerlei infecties veroorzaken en wordt vaak aangetroffen op kakkerlakken en in hun uitwerpselen.

Terwijl de bacterie alleen schadelijk is voor mensen die al verzwakt zijn, concludeert het bedrijf wel dat de vieze sokken beter niet in bed gedragen moeten worden. Uit een daarop volgende test bleken de sokken zelfs viezer te zijn dan een deurmat en een afstandsbediening.

Veel huishouden zullen deze bacterie in hun bed hebben, omdat slechts 30 procent van deze groep mensen hun sokken voor het slapengaan verwisselt.

Sokken dragen tóch niet slecht

De experts benadrukken dat het niet geheel slecht is om sokken te dragen in bed. Het kan zelfs helpen met de nachtrust, omdat je dan minder last hebt van nachtelijk zweten of minder snel wakker wordt midden in de nacht. Daarnaast slapen sokkendragers over het algemeen langer dan anderen.

Het belangrijkste is dat je een nieuw paar sokken pakt wanneer je in bed stapt.

Door: Nationale Zorggids