Normal_pexels-mali-maeder-802221__1_

In Amsterdam UMC, locatie AMC wordt vanaf maandag 24 april statiegeld op petflessen en blikjes ingezameld voor het initiatief ‘Tikkie voor de Zorg’. Met dit nieuwe project wil professor Marlies Schijven projecten initiëren en faciliteren om de zorg met digitale technologie te ondersteunen. Dit meldt Amsterdamumc.

Initiatiefnemer Marlies Schijven, chirurg en hoogleraar Digital Health, Hein ter Braak, hoofd van Tikkie bij ABN AMRO Bank N.V. en Milan Kezija, operationeel manager logistiek bij Amsterdam UMC, hebben op maandag 24 april de nieuwe inzamelingsflessen onthuld. Daarin kunnen plastic flesjes en blikjes geworpen worden, maar daarnaast kan er ook via een QR-code direct aan het project gedoneerd worden via een Tikkie.
 
De opbrengst van de inzamelingsactie op locatie AMC komt ten goede aan het project ‘Tikkie voor de Zorg’,waarmee Schijven projecten wil initiëren en faciliteren om de zorg met digitale technologie te ondersteunen. Schijven: “Zorgtechnologie, zoals bijvoorbeeld het gebruik van apps als medisch hulpmiddel, moet je echt goed onderzoeken om te weten hoe we onze patiënten het beste ermee kunnen helpen. Maar zeker ook om het werk van onze zorgmedewerkers te ondersteunen.”

Tikkie voor de zorg

Tikkie voor de zorg is een project dat valt onder Amsterdam UMC Foundation. Deze stichting werft voor veelbelovend medisch onderzoek binnen Amsterdam UMC.
 
Door: Nationale Zorggids