KWF Kankerbestrijding: 'Smeer je om de twee uur in met zonnebrandcrème'

KWF Kankerbestrijding waarschuwt de komende dagen voor de sterke zon. De organisatie subsidieert sommige zonprojecten voor betere bescherming van mensen tegen de zon. In Nederland is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker, vooral in kustgebieden. Onderzoek toont aan dat daar meer zonuren en een hogere zonkracht zijn. Dit meldt NOS. 

Van de 4,6 miljoen euro die KWF Kankerbestrijding gebruikt om in acht regio’s te investeren, gaat een deel naar zonnebranddispensers bij strandtenten, kinderopvangcentra en sportcomplexen. Noordwijk krijgt op 17 mei de eerste dispenser geplaatst. Dermatologen zullen op scholen gastlessen gaan geven over het belang van zonbescherming en de gevaren van huidkanker.

Om de twee uur

Mensen blijken niet altijd over de juiste kennis te beschikken om zich optimaal te beschermen tegen de felle zon. Velen gebruiken wel zonnebrandcrème, maar smeren vaak slechts één keer. KWF adviseert om dit om de twee uur te doen. De smeerpalen die straks verspreid door het land staan, helpen mensen meermaals per dag te smeren. Ook deelt de organisatie UV-werende kleding uit aan buitenwerkers en leren anderen over het belang van deze kleding.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky