Logo_download
Met luistertafels in zeker 16 verschillende steden, doet Sensoor actief mee met de aftrap van de Week tegen Eenzaamheid op 24 september. Voorbijgangers en genodigden zoals burgermeesters en wethouders schuiven aan voor een goed gesprek. Angela Groothuizen komt voor een bakje troost naar de luistertafel in Alkmaar bijvoorbeeld. Het doel is eenzaamheid bespreekbaar maken en het belang van écht luisteren naar elkaar te benadrukken. Dit meldt Sensoor.
Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. Eenzaamheid is met zo’n 70.000 gesprekken in 2014 (28 procent) het meest gehoorde thema bij de hulplijn van Sensoor.
 
Praten over eenzaamheid is belangrijk. Het geeft erkenning, verlichting en soms zelfs inzicht om het eenzaamheidsprobleem aan te pakken. Dat écht luisteren naar eenzaamheid helpt, blijkt ook uit het onderzoek van Cephir ‘Luisteren naar Eenzaamheid’. Toch schamen veel mensen zich voor hun eenzaamheid. Sensoor wil met deze positieve actie aandacht vragen voor eenzaamheid en mensen inspireren om écht te luisteren naar elkaar. De exacte locaties en de prominente gasten die aanschuiven, kunt u vinden op onze website. 
 
Met de luistertafel sluit Sensoor aan bij De Langste Eettafel. De Langste Eettafel van Nederland is een initiatief van de Week tegen Eenzaamheid die van 24 september t/m 3 oktober 2015 wordt georganiseerd door Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid. 
 
© Nationale Zorggids