Normal_mrna_coronavaccin_coronavaccinatie_pfizer_moderna

Iedere vrijdag kun je bij ons terecht voor een weekoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige nieuwsitems per werkdag. Nog steeds beheersen het coronavirus, de maatregelen tegen verdere verspreiding en de coronavaccinatie het dagelijkse nieuws. In dit weekoverzicht de belangrijkste gebeurtenissen en bekendmakingen rond de coronacrisis van deze week.

Maandag: kans op ziekenhuisopname twee keer zo groot door Delta-variant

De Delta-variant van het coronavirus verdubbelt de kans op een ziekenhuisopname voor niet-gevaccineerden ten opzichte van de Alfa-variant. Brits onderzoek hiernaar benadrukt het belang van vaccinatie om een ernstig ziekteverloop te voorkomen. Lees hier meer over het onderzoek.

Dinsdag: EU bereikt eerste doel inentingscampagne

Van de volwassen inwoners van de Europese Unie is inmiddels 70 procent volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat percentage had de Europese Commissie zich ten doel gesteld. De commissie spreekt van "een cruciale mijlpaal".

Woensdag: Ziekenhuizen zien veel ongevaccineerden met niet-westerse migratieachtergrond

Van de ongeveer zevenhonderd coronapatiënten die in de Nederlandse ziekenhuizen liggen, is 90 procent niet gevaccineerd tegen het virus. Ongeveer de helft van de ongevaccineerden in het ziekenhuis, heeft een niet-westerse migratieachtergrond, blijkt uit onderzoek van longartsen onder ziekenhuizen.

Donderdag: antistoffen gevonden in moedermelk gevaccineerde vrouwen

Vrouwen die met het vaccin van Pfizer of Moderna zijn ingeënt tegen corona, hebben in hun moedermelk veel antilichamen tegen het virus. Of deze antistoffen de baby ook beschermen tegen de ziekte, weten ze nog niet.

Vrijdag: eerste klassen alweer thuis door coronabesmettingen

Het nieuwe schooljaar is pas net weer begonnen en er zitten alleen al in Amsterdam tientallen klassen thuis doordat er leerlingen besmet zijn met het coronavirus. Ook in de provincies Drenthe en Friesland zitten klassen thuis.

Door: Nationale Zorggids