Normal_131101_dwvzw_logo_blauw_600px

Koningin Máxima brengt op dinsdag 11 maart een bezoek aan zorginstelling Avoord Zorg en Wonen in Etten-Leur. Het bezoek vindt plaats tijdens de jaarlijkse Nationale Week van Zorg en Welzijn, waarin met de slogan 'Zo werkt Zorg' aandacht wordt gevraagd voor werken in de zorg.

De zorg- en welzijnssector is in Nederland goed voor ruim 1,3 miljoen banen. Tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn van 10 tot en met 15 maart openen meer dan 2000 zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren. Zij laten een breed publiek zien wat werken in Zorg en Welzijn inhoudt en waarom ze daar trots op zijn.

Avoord Zorg en Wonen biedt een breed spectrum van verpleging, verzorging en welzijn voor mensen die niet meer (geheel) zelfstandig kunnen wonen. Dit varieert van 'low-care' zoals begeleiding bij dagactiviteiten en thuiszorg tot 'high-care': zeer intensieve zorg in één van de woonzorglocaties of begeleiding van cliënten in hun laatste levensfase, thuis of in het hospice. Tijdens haar bezoek spreekt Koningin Máxima met medewerkers en vrijwilligers die deze uiteenlopende vormen van zorg- en welzijnsactiviteiten bieden.

De organisatie van de Week van Zorg en Welzijn is in handen van RegioPlus, het landelijk dekkend samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties in de sector zorg en welzijn. Op de website www.weekvanzorgenwelzijn.nl staat binnenkort een overzicht van alle locaties die deelnemen aan de week.

Alle activiteiten in de Week van Zorg en Welzijn zijn te volgen via Twitter: twitter.com/WeekZorgWelzijn #WZW2014 en via Facebook: www.facebook.com/DeWeekvanZorgenWelzijn.

© Nationale Zorggids