Normal_images__1_

Ruim 600 biomedische studenten uit 59 verschillende landen komen naar Groningen voor het International Student Congress of (bio)Medical Sciences (ISCOMS). Nobelprijswinnaar prof. dr. Ada Yonath (Scheikunde, 2009) is één van de sprekers bij dit congres. ISCOMS vindt dit jaar plaats van 3 t/m 6 juni in het Universitair Medisch Centrum Groningen.

ISCOMS wordt voor de 21ste keer georganiseerd en staat bekend als een van de meest vooraanstaande biomedische studentencongressen in Europa. Medische- en biomedische studenten uit de hele wereld presenteren er hun onderzoek; voor hen biedt ISCOMS vaak een eerste podium in een wetenschappelijke carrière.
 
Nobelprijswinnaar professor Ada Yonath deed baanbrekend onderzoek naar de structuur en functie van ribosomen. Zij slaagde erin om de werking van meer dan 20 antibiotica te verklaren. De natuurkundige professor Albert van den Berg won in 2009 de Spinozapremie voor zijn onderzoek op het gebied van Labs-on-a-Chip, minilaboratoria die op een chip passen. Als laatste Christopher Breuer, chirurg in het Nationwide Children's Hospital in Columbus, Ohio. Hij heeft tijdens een 12 uur durende hartoperatie een bloedvat gemaakt van stamcellen en deze geïmplanteerd bij een peuter met een ernstig onderontwikkelde linker hartkamer.
 
Daarnaast zal er dit jaar een debat zijn onder leiding van Rudi Westendorp. Hij is bekend van het boek ‘Oud worden zonder het te zijn’ en is oprichter en directeur van de Leyden Academy on Vitality and Ageing, waar pioniers worden opgeleid in het toepassen van excellente en innovatieve zorg om de kwaliteit van leven van ouderen te bevorderen.
 
Het ISCOMS biedt studenten uit de hele wereld een platform om hun onderzoek te presenteren aan een groot en internationaal publiek. Daarnaast zijn er tal van workshops op ieder biomedisch vlak. Verder is er een royaal en uitgebreid sociaal programma. 
 
Meer informatie vindt u hier.  
 
© Nationale Zorggids