Normal_zorgpersoneel33
Het Laurentius Ziekenhuis neemt deel in de ontwikkeling van een innovatief opleidingsprogramma. Personeel kan via een 'serious game' leren welke uitdagingen en ontwikkelingen op het fictieve ziekenhuis ‘Hartslag MC’ afkomen en hoe ze daarbinnen succesvol kunnen opereren. Het Laurentius Ziekenhuis ontwikkelt het spel samen met de bedrijven Q-Consult en Frisse Blikken. Dit meldt het Laurentius Ziekenhuis. 
 
Samenwerking en interactie staan centraal in het serieuze spel. In het spel wordt direct duidelijk wat de consequenties van beslissingen zijn en hoe alle radertjes in en om het ziekenhuis met elkaar samenhangen. Daardoor is het leereffect maximaal en ontstaat er meer begrip voor elkaars rol. Spelers krijgen onder meer te maken met marktwerking, wet- en regelgeving en de noodzaak om doelmatig te werken.
 
Jan Pirovano, stafafdelingsmanager HRM: “Omdat we als Laurentius Ziekenhuis betrokken zijn bij de ontwikkeling, geven we vanuit onze kennis en ervaring input aan de vormgeving van de serious game. In de komende periode zullen game-bouwers meelopen op verschillende afdelingen en interviews houden met medewerkers en medisch specialisten werkzaam binnen ons ziekenhuis. Op die manier halen zij informatie op over de dagelijkse praktijk in het ziekenhuis, om deze te verwerken in de game. Daarnaast kunnen we tussenresultaten bekijken en meedenken over de vormgeving.”
 
De game richt zich in eerste instantie op zorgmanagers, financieel managers, medisch specialisten en raad van bestuur. Maar het kan ook goed gespeeld worden door verpleegkundigen en administratieve functies.
 
© Nationale Zorggids