Logo_rivm_logo

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft een nieuwe website gelanceerd. Op Volksgezondheidenzorg.info staat onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde informatie over ziekten, gezondheid, zorg en kosten. Deze informatie wordt verzameld en verwerkt door het RIVM in samenwerking met een groot aantal experts van verschillende instituten. Dat meldt het RIVM.

Op de nieuwe website is informatie samengebracht die voorheen op verschillende websites was te vinden. Hierdoor moet de informatievoorziening overzichtelijker worden. Op Volksgezondheidenzorg.info is informatie gebundeld van Nationaal Kompas Volksgezondheid, Nationale Atlas Volksgezondheid, de Zorgbalans, de Kosten van Ziekten website en Zorggegevens.nl.

Op de nieuwe website staan inmiddels cijfers en feiten over ongeveer veertig onderwerpen. In de komende tijd zullen meer onderwerpen geleidelijk worden overgezet naar de nieuwe website. Het is de bedoeling dat de website uiteindelijk via honderden grafieken en kaarten de feiten en cijfers over volksgezondheid en zorg zal ontsluiten.

Deze grafieken en kaarten zijn interactief en bieden de gebruiker de mogelijkheid aanpassingen te maken of de figuren en achterliggende gegevens te downloaden. De informatie op de nieuwe website is gebundeld per onderwerp, maar ook via andere wegen bereikbaar, zoals via het kaartenoverzicht en ranglijsten. De website is te bereiken via www.volksgezondheidenzorg.info en www.vzinfo.nl.

© Nationale Zorggids