Logo_tsnnn

TSN Thuiszorg, de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, ontslaat de komende maanden 650 van de 11.000 vaste medewerkers. Bovendien worden de salarissen van zo'n 4300 werknemers “fors verlaagd''. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend. 

Directeur Zion Jongstra vindt dit schandalig en onnodig: "Een oplossing waarbij de gewenste bezuinigingen op verantwoorde wijze behaald worden ligt binnen handbereik. Staatssecretaris Van Rijn heeft de sleutel in handen. Hij kent deze oplossing maar moet dan wel nu ingrijpen. Doet hij dat niet snel, dan voltrekt zich een sociaal slagveld."

De directeur zegt dat TSN Thuiszorg de werknemers strikt gaat belonen conform cao en wijt dat aan het “desastreuze” beleid van Van Rijn.“Dit betekent dat TSN de beloning van zo'n 30 procent van de medewerkers fors zal verlagen. In gemeenten die helemaal stoppen met de financiering van de thuishulp moet TSN helaas 650 medewerkers ontslag aanzeggen."

Jongstra hamert erop dat duurzame oplossingen binnen handbereik liggen. Hij maant staatssecretaris Van Rijn om zijn beleid nu aan te passen. "Laat duidelijk zijn dat ik heel goed begrijp dat er in de thuiszorg bezuinigd moet worden, maar visieloos snoeien veroorzaakt momenteel een sociaal slagveld. Het kan nota bene veel eenvoudiger én beter. We denken en werken nu veel te veel in kokers, wat tot bureaucratie en een enorme geldverspilling leidt."

© Nationale Zorggids