Normal_tijd_geld

Het gaat steeds soepeler met de meeste uitbetalingen van het persoonsgebonden budget (pgb), maar volgens VVD-Kamerlid Sjoerd Potters wil dat niet zeggen "dat we er al zijn''. Volgens PvdA-Kamerlid Otwin van Dijk is er de afgelopen tijd "een enorme sprong vooruit gemaakt''. Dit meldt Novum. 

Van Dijk pleitte er donderdag voor om het pgb-systeem eenvoudiger en klantvriendelijker te maken. "Elke hulpverlener die niet is betaald, is een persoonlijk drama. We moeten naar 100 procent betaalde declaraties en dat kan volgens mij met een simpeler systeem.'' Volgens Van Dijk gaat het nu goed met de meeste declaraties en is het betalingsproces op orde. 
 

Potters wil dat de komende tijd alles op alles wordt gezet om ook de niet-betaalde declaraties zo snel mogelijk uit te betalen. "Er zijn nog steeds mensen die tegen problemen aanlopen. De inzet mag niet verslappen'', aldus de VVD'er. Potters wil van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) horen of de Sociale Verzekeringsbank uit zichzelf reageert als er een fout in een formulier wordt gevonden. Ook wil hij weten of de SVB alle mensen met een pgb nu goed in beeld heeft. Volgens Potters is het pgb-systeem nu ingewikkeld en kwetsbaar. Net als de PvdA pleit hij er dan ook voor om de procedure simpeler te maken.