Normal_images__7_

Vanaf woensdag kan iedereen stemmen op één van de genomineerden voor de Mensenrechtentulp 2015. Via www.humanrightstulip.nl kan iedereen tot en met 16 september een favoriet kiezen. De nominatieronde heeft meer dan 200 inzendingen opgeleverd. Hieruit zijn 30 kandidaten geselecteerd op wie nu gestemd kan worden. Er kan tot woensdag 16 september 23.59 uur gestemd worden.

De Mensenrechtentulp is de prijs van de Nederlandse regering voor mensenrechtenverdedigers die op een moedige en vernieuwende manier werken en daarmee een inspiratiebron voor velen zijn.
 
Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) reikt op 10 december, de internationale dag van de mensenrechten, de Mensenrechtentulp uit aan de winnaar. "Juist in deze onveilige tijden zijn mensenrechtenverdedigers van groot belang. Vaak met gevaar voor eigen leven zijn er mensen en organisaties die hun nek uitsteken en opkomen voor mensenrechten en de menselijke waardigheid. Deze prijs is voor iemand die daar op uitzonderlijke wijze aan heeft bijgedragen", aldus de minister.
 
De winnaar ontvangt een bronzen beeldje en een prijs ter waarde van 100.000 euro. Daarmee kan de winnaar zijn of haar bijdrage aan de versterking van mensenrechten verder ontwikkelen en op een grotere schaal toepasbaar maken.
 
© Nationale Zorggids