Normal_mantel

Het project Jonge Mantelzorgers van gemeentelijke welzijnsorganisaties in Drenthe wil jonge mantelzorgers uit de anonimiteit halen en begeleiden waar dat nodig is. Ze doen dit omdat deze mensen vaak geen tijd en geld hebben omdat ze voor een ander gezinslid moeten zorgen. Dat meldt Dagblad van het Noorden. 

De jonge mantelzorgers krijgen een uitje aangeboden door de welzijnsorganisaties. Op 27 en 29 januari staan de eerste uitjes geplaand in de gemeente De Wolden. De eerste dag is voor basisschoolkinderen, die een middag met verrassende workshops krijgen. Twee dagen later is het de beurt voor de wat oudere jonge mantelzorgers. “Een oplaadmomentje”, zegt Paula Bierma van het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland.

Initiatiefnemers zijn nog op zoek naar sponsoren die willen helpen het eerste uitje te realiseren. “Of dit bedrijf dan zelf een ander bedrijf zoekt om het stokje aan door te geven of dat wij op zoek gaan naar een nieuwe sponsor voor het volgende uitje, dat moeten we nog bekijken”, zegt Modai van Dijk van Welzijn De Wolden.

De bedoeling is uiteindelijk dat de jonge mantelzorgers worden gezien en gehoord door mentoren, interne begeleiden, school- en huisartsen, buren, familieleden en andere mensen die dichtbij de kinderen staan.

© Nationale Zorggids