Logo_fnv_logo

Donderdag 12 mei is de Dag van de Verpleging, een dag die FNV Zorg & Welzijn natuurlijk niet ongemerkt voorbij laat gaan. Daarom gaan medewerkers van de FNV die dag in verschillende universitair medisch centra complimenten uitdelen. Dat meldt FNV.

“Verpleegkundigen en andere zorgmedewerkers werken dag in, dag uit keihard voor het welzijn van hun patiënten. Zonder goede verpleegkundigen is er geen goede verzorging. FNV Zorg & Welzijn is hen hiervoor zeer dankbaar en daarom komen wij hen dit donderdag persoonlijk vertellen”, vertelt Elise Merlijn van FNV Zorg & Welzijn.

Medewerkers van de FNV zijn donderdag te vinden in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, het Universitair Medisch Centrum Groningen in Groningen (UMCG) en het Universitair Medisch Centrum Utrecht in Utrecht (UMCU). Zij delen daar letterlijk veren uit en geven de verpleegkundigen daar ook zelf de kans om hun collega’s te complimenteren.

Elk jaar op 12 mei vieren verpleegkundigen en verzorgenden wereldwijd de Dag van de Verpleging. Op deze dag wordt Florence Nightingale, de grondlegster van het verpleegkundige beroep, herdacht. 

©Nationale Zorggids