Normal_ambulancetje

Ondanks de hoge temperaturen tijdens de tweede wandeldag van de Nijmeegse vierdaagse, heeft de ambulancedienst in Gelderland weinig ritten hoeven te maken. Uiteindelijk moesten elf wandelaars voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht. Langs de wandelroute werden temperaturen van boven de dertig graden Celsius gemeten, waardoor de organisatie besloot om extra EHBO'ers en vrijwilligers in te zetten om de deelnemers te verzorgen. Dit meldt NOS. 

Het lage aantal ambulanceritten is vermoedelijk veroorzaakt door de vele afvallers op dag één van de Wandelvierdaagse. Die dag vielen 1206 deelnemers af, op dag twee stond de teller op totaal 3256 uitvallers. Van de mensen die naar het ziekenhuis werden gebracht, was het grootste deel bevangen door de hitte. Zij konden na behandeling weer naar huis.

Met de hoge temperaturen tijdens de jubileumeditie van de Vierdaagse werd vooraf al gewaarschuwd om zoveel mogelijk in de schaduw te lopen en voldoende te drinken. Het Rode Kruis zet dit jaar een recordaantal vrijwilligers is om de deelnemers van eerste hulp te voorzien. In totaal zijn er 446 EHBO'ers, 36 verpleegkundigen en 13 artsen aanwezig bij de Vierdaagse in Nijmegen.

Door: Redactie Nationale Zorggids