Normal_euro_geld_betalen__10_

De Fiscale Opsporingsdienst FIOD beticht de bedenker van een nieuw kankerziekenhuis in Boxmeer van fraude. De man startte jaren geleden een plan om een particulier ziekenhuis voor kankerbehandeling in de gemeente te bouwen, maar laat nu een spoor van schulden achter. De FIOD deed eerder dit jaar een huiszoeking bij de 62-jarige verdachte. Dit meldt Brabants Dagblad.

De Fiscale Opsporingsdienst verdenkt de man van het oplichten van de Belastingdienst. Het zou gaan om omzetbelasting- en jaarrekeningfraude. Ook ontving bij btw-teruggaaf voor grond die hij nooit daadwerkelijk heeft gekocht, omdat hij de financiering niet rond kreeg. De schade loopt in de tonnen, zo stelt het Brabants Dagblad. Vorig jaar bleken de plannen voor het ziekenhuis al gebakken lucht. De man kwam nooit daadwerkelijk met geld over de brug, maar bleef volhouden dat het 'wel goed zou komen'.

Het private ziekenhuis zou de naam Hansa Oncology Clinins gaan dragen en het zou per jaar zo'n 45.000 patiënten van oncologische zorg voorzien. Er zouden honderden banen gecreëerd worden met de plannen van de verdachte. Het college van burgemeester en wethouders van Boxmeer geven de man het voordeel van de twijfel. “Iemand is pas schuldig als de rechter hem veroordeelt.” De gemeente vindt dat de man een goed plan had en heeft.

Het ziet er echter niet rooskleurig uit voor de verdachte. Volgens het Dagblad van het Noorden heeft de man een miljoenenschuld en heeft hij zijn vele bv's mogelijk gebruikt voor btw-fraude. Curator Saskia van Gessel stelt hem persoonlijk verantwoordelijk voor onbehoorlijk bestuur. De schulden van zijn bv's die failliet zijn verklaard, liggen op bijna 10 miljoen euro.

Door: Redactie Nationale Zorggids