Normal_copyright_stockfreeimages_kinderdokter_kinderafdeling_arts_kinderarts_dokter

De kinderarts die in 2013 een tienjarige jongen behandelde en niet tijdig ingreep, heeft een geldboete van 2.500 euro opgelegd gekregen van de rechter. De vrouw die in het Orbis-Ziekenhuis in Geleen werkte, had wel een CT-scan laten maken maar dacht niet aan een hersenbloeding bij haar jonge patiënt. De jongen uit Born overleed een dag later. Dit meldt RTL Nieuws. 

De vrouw had al ruim dertig jaar ervaring als kinderarts. Zij vermoedde dat de jongen leed aan een migraineaanval. Deze foutieve diagnose werd de jongen fataal. Hij kwam binnen met klachten zoals hoofdpijn, trillen, braken en dubbelzien. Ook was de 10-jarige patiënt verward. De arts had een nieuwe scan moeten laten maken toen de situatie van haar patiënt verslechterde. De bloeding zou dan vermoedelijk opgevallen zijn. Een operatie had het leven van de jongen wellicht kunnen redden.

De kinderarts hoorde drie weken geleden door het Openbaar Ministerie een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een geldboete van 5.000 euro tegen zich eisen. De straf is door de rechter gereduceerd naar een boete van 2.500 euro.

Door: Redactie Nationale Zorggids