Logo_logo_wzw17

Maandag 13 maart start de Week van Zorg en Welzijn. Ruim duizend locaties van zorg- en welzijnsorganisaties in het hele land openen tijdens deze week hun deuren voor het grote publiek. Olympisch kampioen Maarten van der Weijden is dit jaar ambassadeur van de jaarlijkse Week van Zorg en Welzijn en vliegt per helikopter langs een aantal zorg- en welzijnsinstellingen om de aftrap te doen van deze week. Dat meldt de Week van de Zorg en Welzijn.

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar voert de grootste sector van Nederland campagne, dit jaar onder het motto ‘Maak kennis met kunde’. Het doel is de veelzijdigheid van Zorg en Welzijn te tonen, de nieuwe ontwikkelingen laten zien en vooral de mensen die er werken in de schijnwerpers te zetten. Belangstellenden, buurtbewoners, (aankomende) studenten, vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers kunnen komen kijken naar het werk van de 1,2 miljoen medewerkers en 450.000 vrijwilligers die zich dagelijks met passie en professionaliteit inzetten voor hun cliënten en patiënten. 

De hele week zijn tweemaal per dag afleveringen te zien van Heel Holland Zorgt bij SBS6 waarin de Week van Zorg en Welzijn centraal staat. Een aantal bekende Nederlanders loopt mee bij zorg- en welzijnsorganisaties en ontmoeten medewerkers en patiënten om zo uitgebreid kennis te maken met de sector. Wilfred Genee, Roy Donders, Wolter Kroes en Monic Hendrickx doen mee. Daarnaast gaat YouTuber Niek Roozen elke dag op stap om op geheel eigen wijze verslag te doen van verschillende beroepen uit de sector. Daarnaast ontvangen ruim 6 miljoen huishoudens een speciale krant over Zorg en Welzijn. 

Veel zorg- en welzijnsorganisaties organiseren op de laatste dag van De Week, zaterdag 18 maart, een Open Dag. Traditiegetrouw bezoeken honderdduizenden Nederlanders één van de geopende locaties om met eigen ogen te zien wat voor werk er wordt verzet. Een groot aantal bekende Nederlanders neemt ook een kijkje, waaronder Jochem van Gelder, Rick Brandsteder, Natasja Froger, Do, Gerda Havertong, Rob Geus, Loïs Lane en Koert-Jan de Bruijn. Maarten van der Weijden moedigt via onder andere een radiocampagne iedereen aan om een kijkje te komen nemen bij een van deze locaties.  

Door: Redactie Nationale Zorggids