Normal_therapie__psychiater__psychiatrie__psychotherapie__therapeut

De op dinsdag 28 en woensdag 29 maart geplande zondagsdienst van psychiaters gaat niet meer door. Eind vorige week hebben zij tijdens de cao-onderhandelingen een akkoord bereikt over de pensioenaftopping. Hierover waren de psychiaters tijdenlang in conflict. Instellingen weigerden het werkgeversdeel van de pensioenpremie terug te geven. In het overleg van vorige week is overeengekomen dat zij vanaf 2017 het gehele werkgeversdeel terugkrijgen. Dat meldt Federatie Medisch Specialisten. 

De FBZ en LAD, die samen met de federatie aan tafel zaten, hoopten tevens op een teruggave van het werkgeversdeel over 2015 en 2016, maar konden daarover geen akkoord bereiken. De psychiaters zijn blij het werkgeversdeel vanaf nu structureel terug te krijgen.

Omdat de psychiaters tevreden zijn met de uitkomsten, zijn de twee zondagsdiensten van volgende week geannuleerd. De afgelopen maanden draaiden ruim duizend psychiaters zondagsdiensten uit protest tegen de pensioenregeling. Op dinsdag 28 en 29 maart zouden ze twee dagen lang hun werk neerleggen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids