Normal_potje

Tussen 1985 en 2004 nam het Máxima Medisch Centrum (MMC) donorzaad af van MC Bijdorp, de spermakliniek van de omstreden fertiliteitsarts Jan Karbaat. Inmiddels heeft één persoon zich hiervoor bij het ziekenhuis gemeld. Wie wil weten of Karbaat zijn of haar biologische vader is, kan zich melden bij het MMC. Dat meldt Omroep Brabant.

Het is heel goed mogelijk dat Karbaat ook zijn eigen sperma gebruikte voor afname bij het MMC. Het ziekenhuis weet niet hoeveel vrouwen het zaad van MC Bijdorp hebben gekregen. “Het is ondoenlijk alle dossiers handmatig te raadplegen. Wij vinden het belangrijker om te weten dat mensen die de oorsprong van het zaad willen weten, zich bij ons kunnen melden”, aldus het Eindhovense ziekenhuis.

Drie andere ziekenhuizen in de regio Brabant hebben mogelijk ook het zaad van de kliniek van Karbaat gebruikt. Dit durven het Elkerkliek Ziekenhuis, ziekenhuis Bernhoven en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis niet met zekerheid te zeggen. De kans dat dit wel is gebeurd, bestaat. De ziekenhuizen hebben echter nog geen vragen gekregen van vrouwen die vermoeden dat Karbaat de biologische vader is van hun kind. 

Door: Redactie Nationale Zorggids