Normal_hamer__stethoscoop__medisch_tuchtcollege

Een gepensioneerde orthopedisch chirurg van het Rijnstate ziekenhuis is na een operatie aan zijn rug verlamd geraakt. Dat zei hij ten overstaan van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Op het moment dat de voormalig chirurg wist dat hij geopereerd moest worden, ging hij op zoek naar de beste man voor de taak. De aangeklaagde arts zegt van tevoren geen goed gevoel te hebben over de operatie. Tijdens de zaak vorige week vlogen de beschuldigingen heen en weer. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

“Ik had er al geen goed gevoel over. Maar het voelde als mijn plicht iets te doen voor mijn collega”, zegt de aangeklaagde arts. Hij vermoedt dat zijn patiënt dingen voor de operatie verzweeg. Een in Duitsland verboden injectie kan mogelijk hebben bijgedragen aan complicaties tijdens de operatie, of een hepatitis-ontsteking van jaren geleden.

De patiënt en voormalig chirurg noemt de uitleg van de aangeklaagde arts onzin. Hij zegt duizenden patiënten te hebben geopereerd die eenzelfde injectie hebben gehad. Bovendien meldde hij de injectie van tevoren.

Half augustus volgt de uitspraak van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

Door: Redactie Nationale Zorggids